Andrea Damp – Bon-Bon

10 JAN - 1 FEB, 2015

2014 Andrea Damp - Die schoene Katrinelje und Pif Paf Poltrie, 80x100

2014 Andrea Damp - Opitschi- oder die entstehung des Rotkehlchens , 50x60

Andrea Damps målningar avbildar ofta storslagna och drömska landskap där små barnliknande figurer rör sig genom en helt vild natur. Damp utgår i sitt arbete ofta från tanken om den lekande människan, Homo Ludens, och hennes målningar framstår som ett slags fantasier eller sagor där perspektiven är förskjutna. Även i de bilder som saknar människofigurer förmedlar Damp ett slags lekfullhet genom sitt direkta förhållningssätt till måleriet och med det expressiva anslag som hon bygger upp sina bilder.

Andrea Damp är född 1977 på Rügen i Tyskland. Hon bor och arbetar i Berlin. Hennes arbeten har visats på gallerier och konsthallar runt om i Europa. Bon-Bon är Andrea Damps tredje utställning på galleriet.

Utställningen ”A Movement Made by Hand” av Åsa Norberg och Jennie Sundén är förlängd och pågår t.o.m. 1 februari.

<
>

Bilder från utställningen