Ola Åstrand

MAY 19 - JUNE 25, 2011

Tidigt förra våren hade jag release av min bok Tryck (KNING DISK) på Galleri Thomassen. Den summerar nästan trettio års skapande.

Sedan hösten 2010 har jag haft tre utställningar som alla utgått från den boken. Dessutom har jag det gågna året deltagit i utställningssammanhang på Dunkers Kulturhus, Akvarellmuseet, Graffiti Mariestad och Moderna Museet.

Nu avslutar jag denna tillbakablick med en sommarutställning på Galleri Thomassen. Här har jag även med en del måleri, vilket uteslöts ur boken där jag främst ville ha en grafisk inriktning.

Detta att blicka tillbaka på saker man gjort förut känns nästan som en dekonstruktion; jag ser alla sidospår och ambitioner. Bitar jag varit tvungen att testa för att sedan kanske lämna, och andra bitar som dykt upp igen fast på ett annat sätt.

Denna tillbakablick på Galleri Thomassen blir som att kliva in i mitt lager. Jag har funderat kring hur jag ska visa sakerna och kommit fram till att detta blir det ärligaste sättet, och förhoppningsvis kan det också upplevas roligt att som betraktare få upptäcka saker själv, utan en allt för ”pedagogisk” hägning?
Ola Åstrand april 2011

olaastrand.blogspot.com