Sara Möller – Växlande Molnighet

MAY 7 - JUNE 14, 2015

Beröringspunkten i Sara Möllers utställning Växlande Molnighet bygger på elementära idéer kring människans relation till naturen och den egna kroppen.
Genom en undersökande lek och ett intimt samspel med materialen framträder en lätt surrealistisk värld som ibland nuddar vid det banala. Tanken går till naturreligioner men likväl till naturromantiska drömmerier, om längtan tillbaka till naturen. En längtan efter det primitiva men samtidigt föraktet för den samma, -hur förhåller man sig till det faktum att man ska bli till mull.

Verken är av skulptural och bildlig art, där form och motiv kan liknas vid en sammansmältning av kropp och natur. Det är den brända leran som dominerar men också trä, textil och upphittade föremål har använts, likaså akvarellmåleri på papper har en nyckelroll i Sara Möllers utställning.

Sara Möller är född 1982 i Småland och verksam i Göteborg. Hon tog sin masterexamen i keramikkonst på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg år 2009. Sen dess har hon haft flertalet separatutställningar och 2013 tilldelades hon Beckers prestigefyllda Konstnärsstipendium, som resulterade i en stor utställning på Färgfabriken i Stockholm. Sara har varit en flitig deltagare i olika Artist-in-residence program runt om i Europa och 2012 var hon genom Konstnärsnämnden Iaspis ateljéstipendiat i London.

www.saramoller.com