Claes Hake

15 February - 8 March, 2020

 

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum

Med stort nöje presenterar vi  Claes Hakes femte soloutställning på galleriet.

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.
“Under en tid på åttiotalet arbetade jag i Finland.

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.
Det var hårt, ensamt och kallt med mycket snö.

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.
Det första jag gjorde var att gråta, sen började jag arbeta.

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.
Finnskulpturerna har legat som gipsformar på mitt lager sedan dess,.
Förre året gjöt jag dom i brons.
Tiderna förändras och vi med dom.
Nu får jag se hur dom mottages.
Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.
Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.”
Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.
– HAKE i februari 2020

 

 

Claes Hake föddes 1945 i Göteborg, utbildade sig i måleri på Valand mellan 1963–67.
Hans verk kan indelas i tre tydliga perioder knutna till tre skilda material; plasten, bronsen och stenen.
Han är en av våra internationellt sett mest uppmärksammade konstnärer. Hans väldiga portar, valv, bågar och båtformer som med minimalistisk precision huggits ur bohuslänsk granit och diabas reser sig i Norge, Danmark, Tyskland, USA som reliker från forntida kultplatser, från Stonehenge och Pilane på Tjörn. Dessa skulpturer är grova och råbarkade men ändå fyllda en kärv poesi som vittnar om hans känsla av samhörighet med naturen,Representerad i urval: Moderna Museet. Stockholm – Göteborgs konstmuseum – Norrköpings museum – Borås Museum – Länsmuseet, Umeå – Skissernas museum, Lund – Carlsbergsfonden, Köpenhamn – Västerås Konstmuseum

Mottog 2000 The Pollock-Krasner Foundation

Bilderna jag visar i utställningen är av senare datum.

Länk till Claes Hakes Hemsida