Ekta – Failures & Unknowns

OCT 29 - NOV 22, 2015

Ekta – Failures & Unknowns

”The world is divided into two categories: failures and unknowns”
Francis Picabia

”Under det senaste halvåret har jag målat 45 väggmålningar utomhus. De flesta utan tillstånd. Vetskapen om att den kommer att tvättas bort eller målas över känns bra – jag tycker om flyktigheten, det gör att fokus hamnar på själva handlingen. Därför har jag även börjat måla över mina egna målningar. Jag har funnit en trygghet i den lösningen, för plötsligt blir misslyckandet inte lika farligt. Tvärtom – det blir misslyckandet som för mig framåt.”

Ekta (Daniel Götesson) är född 1978 i Falkenberg. Han bor och arbetar i Göteborg. Han har de senaste åren deltagit i utställningar på gallerier och institutioner i Sverige och utomlands. Han har bland annat visat sitt arbete på Fullersta Gård, Stockholm, Artmossphere Biennale, Moskva, Röda Sten Konstall, Göteborg, Somerset House, London och Mini Galerie, Amsterdam.