NIKLAS ENEBLOM

17.04 - 05.05 2021

 

Niklas Eneblom – Withdrawal

För en konstnär kan en coronaisolering väldigt mycket likna det vanliga arbetet i ateljén, med långa perioder av ensamarbete vid stafflier och arbetsbord. Efter en tid upptäckte Niklas att flera av verken såg ut att handla om att dra sig tillbaka till isolerade platser, och att skapa sig en tillvaro skilja från övrig befolkning.

Förutom nya målningar visar Niklas i “Withdrawal” ett antal modeller av byggnader, till största delen konstruerade av de kartonger varor man beställer under en pandemi är förpackade i.

Niklas Eneblom (f. 1964) bor och är verksam i Stockholm. Han tog sin MFA vid Akademi Valand (1996). Niklas Eneblom har haft separatutställningar på bland annat Galleri Thomassen, Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, Thimas/Westling Gallery, Karlstad. Han har även deltagit i utställningar runt om i Europa och på flera konsthallar i Sverige. Niklas Enebloms verk finns representerade i Göteborgs Konstmuseum, Västerås Konstmuseum, Sammlung Goetz, Munchen, Norrköpings Konstmuseum och hos Statens konstråd mfl.

“Withdrawal” är Niklas Enebloms fjärde separatutställning på Galleri Thomassen.