ROGER METTO – NYA MÅLNINGAR

SEPT 2 - 25, 2016

Längtans landskap

I Roger Mettos bildvärld vrids verkligheten ett varv. Det är en värld som generöst delas med betraktaren. Skimrande färger som upplöser verkligheten, istället återskapas drömmens landskap.

En av dessa vyer förändrar bilden av din längtan bort, för sin exakthet om vildmarkens poesi och naturen styrka. Måleriet som överlevnad driven till det omöjligas gräns.

Mystiska objekt bygger kompositioner och berättar. Måleriets rytm som en långsam säker puls till synes enkelt som det brukar vara för den som verkligen kan. In i minsta detalj är måleriet ett
äventyr. En hälsning från det stora äventyret i dubbel bemärkelse. Vyer från en drömresa eller vyer från när du kommit hem i en vidare mening. En påminnelse om var du vill vara, ibland oemotståndligt vackra, ibland oroande likafullt inbjudande bergslandskap. Det suggestiva ständigt närvarande. Och liksom i naturen i verkligheten, för den som är villig att lyssna, berättar panoramat från naturen om vem du är och var du kommer ifrån.

Roger Metto gör någonting med naturen och platserna, filtrerar dem genom poesi och tittar på dem med en annan lins.

Konstnären jobbar med existentiell magi, i dessa världar som skimrar i färg, framställs berg och dalar med en lysande aura. Här finns ett alternativ, en enkel sanning om någonting stort, en livets och naturens revolution. En värld med tydligare rätt och fel. Här finns en röst som säger -Vänta ett ögonblick.

text av Lukas Göthman