Sara Nilsson – Koloni

TBA

Koloni är Sara Nilssons tredje separatutställning på galleriet.

I utställningen visas ett 20-tal nya skulpturer. Kännetecknande för Sara Nilsson arbeten är dels det återkommande temat tillbaka till naturen, men också hennes intresse för att kombinera skulptur och måleri.

I hennes verk porträtteras individer som sökt sig ut i naturen. Möjligen är de nybyggare som äntligen hittat en plats att bosätta sig på. Individer som går sin egen väg, följer sina hjärtan, är starka i sig själva. Deras ryggsäckar är packade med mod, drömmar och längtan. I deras värld hänger allt samman.

Nilssons verk är uppbyggda som små scener där karaktärerna genomför gåtfulla aktiviteter och ritualer vars syften endast de själva känner till. Böcker, krukväxter och orientaliska mattor har placerats ute i naturen och antyder någon slags hemmiljö. Kanske håller de på att bilda en koloni, en ny tillvaro i centrum av periferin.

Sara Nilsson bygger upp sina verk lager för lager av papper. Att forma skulpturerna är en långsam och intuitiv process med många olika moment. När en skulptur är färdig målas den omsorgsfullt med akrylfärg. Metoden ger hennes arbeten ett fascinerade och säreget uttryck där måleri och skulptur möts.

Sara Nilsson (f. 1978) bor och arbetar i Olsäter, Värmland. Det senaste året har hon bl.a. deltagit i konstmässan The Solo Project i Basel, Schweiz samt färdigställt en utsmyckning till Västerhedsskolan i Högsbohöjd, Göteborg.

Bild: Strong Individual 2016