Torsten Jurell

04.12 - 22.12 2021

Torsten Jurell – Sinnenas Teater
04.12 – 22.12 2021

”… SOM ETT SEGELFARTYG som drivs av en stark vind mot sinnets äventyrliga horisonter.” Så beskriver André Breton Guillaume Apollinaires hem och är en beskrivning som passar det projekt som konstnären Torsten Jurell visar på Galleri Thomassen 4 dec – 22 dec. 2021. 1971 då Torsten Jurell började Valand Konstskola var Göteborgs hamn en port till världen. Utanför Vinga låg Cape Town, Puerto Vallarta och Shanghai. Göteborgs Stadsteater var en annan kunskapshamn. Resande och att allt i konsten är möjligt har präglat Torsten Jurell.

Sedan 2007 är Kina hans andra konstnärliga bas och sedan 2011 arbetar han i Jingdezhen med skulpturer i glaserat porslin och stengods, men naturligtvis också en rad andra tekniker som måleri i tusch, olja, broderi, neon, digitala interaktiva installationer där flera asiatiska länder exponerat hans arbeten. Ur ett 50-årigt konstnärskap knyter Torsten Jurell an till några tidigare verk utan att vara retrospektiv.
Utställningen på Galleri Thomassen är en mikroscen, ett mikrokosmos. En scen med Aktörer – en samling konstverk i Sinnenas Teater.